کانال های چهار گوش صنعتی

کانال های هوا از مهمترین راه های انتقال هوا در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی، بیمارستانی و … می باشد. از این رو کانال های چهار گوش به دلیل استحکام بالا، شکل پذیری و تنوع ابعاد، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کانال ها در کشور ما بیشتر به صورت سنتی با بهره وری پایین ساخته و اجرا می شود. از این رو مهندسان و مشاوران شرکت کنوکانال با توجه به سابقه طولانی مدت خود در این امر با تحقیقات و مطالعات خود و بررسی استاندارد های روز صنعت دریافتند این روش سنتی در کشورهای پیشرفته و اروپایی جایی در صنعت تهویه مطبوع ندارد و بر آن شدند جهت ارتقای صنعت تهویه مطبوع کشور، تکنولوژی ساخت کانال های پیش ساخته کارخانه ای را وارد کنند و با خود عهد کردیم گام بزرگی در این راستا برداریم.  

ویژگی های کاربردی

این نوع کانال ها با توجه به انعطاف پذیری بالا در استفاده از ابعاد مختلف در فضا های محدود و مواردی که دسترسی ها محدود می باشد و همچنین تداخل هایی که ممکن است با دیگر المان های تاسیساتی و معماری داشته باشد نسبت به کانال های اسپیرال کاربردی تر می باشد. این ویژگی باعث میشود که مهندسان تاسیسات در انتخاب ابعاد کانال طبق نقشه های معماری بهترین تصمیم خود را بگیرند که کارایی بهتری داشته باشد.

کانال های چهارگوش کارخانه ای با توجه به ساخت نقشه های کارگاهی و آنالیز نقشه های تاسیسات و چیدمان انشعابات  قبل از تولید میزان پرت پروژه را به حداقل میزان خود میرساند و تمامی پروسه تولید با دستگاه های به روز و کاملا اتوماتیک صورت می گیرد. که این امر علاوه بر اینکه دست انسان در تولید کانال دخیل نمی باشد باعث از بین رفتن هرگونه هدر رفت هوا، انرژی و غیره … می شود  و سرعت تولید افزایش میابد.  

این نوع کانال ها با توجه به فلنج سرخود بودن ( عدم نیاز به نبشی آهنی جداگانه و یا فلنج های TDC که به صورت جداگانه به کانال ها متصل می شوند ) باعث هوابندی کامل کانال و کاهش چشمگیر هزینه های تولید و اجرا می گردد. و همچنین درزهای طولی ( کشو لبه )  طبق استاندارد SMACNA به روش Pittsburgh به شکل زیر صورت میگیرد که هیچ گونه پرت هوا نخواهد داشت .از دیگر ویژگی این نوع کانال ها تولید انشعابات ( زانویی ، سراهی ، شلواره و …) با دستگاه CNC Plasma می باشد که این امر باعث کمتر شدن پرت ورق مصرفی و افزایش کیفیت انشعابات می شود .

همچنین روی وجه های کانال خطوط مقاومت یا رخ های عرضی انداخته میشود که باعث بالارفتن استحکام کانال و جلوگیری از لرزش و سرصدا می شود . این شرکت این توانایی را دارد که به دو شکل مختلف با فاصله های 2 اینچ و 6 اینچی این خطوط مقاومت روی کانال بیاندازد که بسته به ابعاد کانال به مشتری پیشنهاد داده می شود .

کنوکانال قابلیت استفاده هم زمان از 4 رول  با ضخامت های مختلف به صورت همزمان را دارد . قابلیت تولید از ضخامت 0.4 تا 1.25میلیمتر

با توجه به اینکه کنو کانال یکی از برند های شرکت فولاد سترگ ماکان می باشد . این شرکت توانایی این را دارد که مواد اولیه ( ورق گالوانیزه ) به کمترین قیمت بازار در اختیار مشتریان قرار دهد .

سرعت بالای نصب و اجرا

با توجه به حذف فلنج های آهنی در روش سنتی در مراحل نصب دیگر نیازی به این نبشی ها نمی باشد درنتیجه باعث زودتر شدن عملیات نصب و سبک شدن کانال و راحتی نصب می شود و همچنین حذف مراحل رنگ کاری (ضد زنگ ) و با توجه به کدگزاری که روی کانال های تولید شده است عملیات نصب به سریع ترین شکل ممکن صورت میگیرد .

طراحی،اجرا و نصب کانال تهویه مطبوع پیش ساخته

کاهش هزینه ها و اتلاف انرژی

در این روش تولید که باعث از بین رفتن هرگونه پرتی هوا با توجه به فلنج سر خود بودن و همینطور گسکت و نخ نسوز که بین دو فلنج کانال قرار میگیرد و در نهایت به کمک کلیت که در تصویر زیر مشخص است هوابندی کامل میشود .  در این روش با توجه به وجود فلنج ها نیازی به چوب برای نصب دریچه و دمپر ها نمی باشد ..

مزیت کانال فلنج سرخود

  • کیفیت و استحکام بالا
  • یکپارچگی کانال و اتصالات
  • هوابندی مناسب کانال ها
  • سرعت نصب بالا و آسان
  • سبکی سازه
  • ظاهری زیبا
  • کاهش ضایعات
  • کاهش هزینه ها
  • کاهش اتلاف انرژی
  • اتصال دقیق کانال ها
  • گونیا بودن کانال ها
  • مناسب پروژه های صنعتی، بیمارستانی، ساختمانی و …

نحوه شروع همکاری

پس از عقد قرارداد و دریافت نقشه های کانال به صورت فایل اتوکد یا رویت کارشناسان نصب و اجرا جهت بررسی وضعیت کلی پروژه ، مسیر های عبورکانال ، رایزر ها و بررسی مسیر عبور سایر تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به پروژه اعزام میشوند در محل پروژه کلیه جزییات مورد نیاز به کمک عوامل پروژه برداشت می شود و سپس  نقشه های Shop Drawing و آنالیز های فنی تهیه شده و پس از تایید کارفرما عملیات ساخت شروع می شود .  در اکثر پروژه ها  بعضی محل های عبوری کانال به عنوان نقطه بحرانی درنظر گرفته می شود که بعد از عملیات نصب آن نقاط طراحی و ساخته میشود .

اصول طراحی سیستم کانال های هوا

برای طراحی سیستم کانال تهویه مطبوع برای یک پروژه باید گام های زیر را انجام داد :

  1. بررسی نقشه ساختمان و تعیین بهترین نقاط برای نصب دریچه ها به طوریکه  توزیع هوا صحیح انجام شود .
  2. ترسیم آسانترین مسیر دستگاه هواساز به دریچه ها به طوریکه موانع ساختمان درنظر گرفته شود .

  3. محاسبه ابعاد کانال برای شاخه های اصلی و فرعی با درنظر گرفتن ضوابط

  4. محاسبه افت فشار استاتیک کل در مسیری با بیشترین مقاومت به منظور تعیین فشار استاتیک فن بادزن برای هوای تغذیه

روش های طراحی سیستم کانال

  1. روش نرخ افت اصطکاکی ثابت در طول مسیر
  2. روش افت سرعت در طول مسیر
  3. روش بازیافت فشار استاتیک

ضخامت ورق کانال

تعیین ضخامت ورق کانال از اولین کارهایی است که برای شروع یک پروژه انجام می شود و  اگر ضخامت ورق ها نازک باشد در سرعت های بالا ارتعاش می کنند و باعث بوجود آمدن صدای نامناسب می شود .در جدولی که مشاهده میکنید حداقل ضخامت مناسب برای ورق گالوانیزه صنعتی و آلومینیومی با توجه به حداکثر بعد مقطع کانال بر اساس مبحث 14 مقررات ملی ساختمان  مشخص شده است

نحوه تبدیل کانال چهارگوش به کانال گرد طبق استاندارد

مثال: یک کانال گرد به ابعاد ۱۶ اینچ معادل کانال چهارگوش به ابعاد ۱۰ در ۲۴ یا ۱۰ در ۲۲ یا ۹ در ۲۴ و یا ۹ در ۲۶ است که با توجه به شرایط پروژه از بین این اعداد انتخاب می گردد.

جدول افت فشار در طول کانال گالوانیزه طبق استاندارد